Reţete de la cititori: Orez cu midii şi praz – Panazan Bianca Raluca
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- • 1 pahar de orez
- • 1 bucată de praz
- • 1 ceapă mică roşie
- • 1 cutie de midii congelate
- • 1 roşie
- • 50 ml vin alb
- • vegeta,piper alb
Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, iar prazul îl tăiem rondele , le punem la călit în ulei de măsline. Se adaugă orezul clătit în apă rece şi scurs, se pune vinul alb şi midiile congelate(midiile ar trebuie să le lăsaţi înainte să se decongeleze, dar se pot folosii şi direct congelate).Când zema scade se adaugă 2-3 pahare de apă şi condimentele după gust. Se lasă la foc mic să fiarbă,se amestecă frecvent,să nu se lipească şi se adaugă şi roşia tăiată cuburi spre sfârşit. Se lasă să fiarbă cam 10 minute,se gustă pentru a vedea dacă este gata. Puteţi folosi orice tip de orez. Poftă bună!