Reţete de la cititori: Ouă umplute cu pate de ficat - Alina Maria Manole

image
Ouă umplute cu pate de ficat

Ingrediente: 10 ouă, 1 ou crud pentru maioneză, ulei pentru maioneză, un pate de ficat de porc sau pasăre 200 g, sare, piper după gust, pătrunjel, roşii, salată pentru ornat.

Preparare

 Se fierb ouăle tari şi se lasă la răcit în apă rece. Până când ouăle se răcesc, preparăm maioneza clasic. Adică separăm gălbenuşul de albuş. Albuşul îl păstrăm, la gălbenuş adăugăm o linguriţă de muştar, apoi câte puţin ulei în timp ce mixăm cu mixerul sau robotul de bucătărie. Continuăm să mixăm şi să adăugăm câte puţin ulei până când obţinem cantitatea dorită. În acest caz, aproximativ 200 de ml de maioneză. Nu uitaţi ca la final să adăugaţi sare după gust în maioneză. 

 Tăiem ouăle fierte în două şi scoatem gălbenuşurile. Aşezăm jumătăţile de ou pe o farfurie. Gălbenuşurile le mixăm cu pateul şi 2 linguri de maioneză. Condimentaţi amestecul cu sare şi piper după gust. Este posibil să nu mai fie nevoie să adăugaţi sare, în funcţie de cât de sărat este pateul. Umpleţi jumătăţile de ou cu acest amestec şi apoi ornaţi cu maioneză. Maioneza se poate aşeza şi sub ouăle umplute, ca şi un sos. În acest caz puteţi să o subţiaţi cu o lingură de smântână.  Ornaţi cu verdeaţă.

cub florin zamfirescu png
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
marilyn monroe
Robbie Williams Spice Girls
cub bromania png
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
telefon mobil jpg
Ramzan Kadîrov FOTO Profimedia
Soldați ucraineni în apropiere de Liman FOTO Profimedia
image
image
image
image
horoscop
woman 4214744 1920 jpg
prietenie
echipamente sportive electronice 2 jpg
smartphone sursa pexels com jpg
plinta decorativa parchet (2) jpg