Reţete de la cititori: Pâine cu secară – Carmen Nadaban

Ultima actualizare:

    Pâine cu făină de secară
Pâine cu făină de secară

Ingrediente: 370 ml apă, 2 linguriţe suc de lămâie, 2 linguri ulei, 175 g făină de secară, 500 g făină albă, 30 ml lapte, 2 linguriţe de sare, 4 linguriţe zahăr şi 2 linguriţe drojdie uscată.

Preparare

Se pun într-un castron apa, sucul de lămâie şi uleiul (sau în cuva maşinii de pâine, folosind programul de frământare şi dospire), se adaugă cele două tipuri de făină, laptele, zahărul, sarea. Toate ingredientele se frământă bine şi se lasă la dospit cam 1 h. După o oră aluatul se întinde pe o planşă, se face un sul mic şi se aşează într-o tavă de chec. Se mai lasă la dospit circa 20 minute după care se pune la cuptor. Cuptorul trebuie să fie încălzit la 220 grade. După 20 de minute de coacere la temperatura de 220 grade se fixează temperatura la 180 grade şi se mai lasă la copt circa 10 minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carne vita1 jpeg
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net