Reţete de la cititori: Papardele - Anca Bunea
Ingrediente: 250 g pappardelle/ tagliatelle, 600 g midii, 6 căţei de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 150 ml vin alb, 2 linguri ceapa ciorii (chives/arpagic) tocată mărunt, 100 g parmezan.
Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, adăugând în apă şi o lingură de ulei de măsline (în general, pappardellele fierb în jur de 8 - 10 minute). Se dau apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Într-o tigaie încăpătoare se pun cele 2 linguri de ulei de măsline rămase şi se călesc cei 4 căţei de usturoi întregi, zdrobiţi cu dosul lamei de cuţit. Când usturoiul începe să sfârâie, se scoate şi se adaugă midiile spălate bine şi scurse.
Se călesc timp de 8 - 10 minute şi se adaugă vinul alb.
După ce alcoolul s-a evaporat, se adaugă pastele, se amestecă bine şi se mai lasă 3 - 4 minute.
Se scot într-un castron, se adaugă parmezanul, se amestecă bine şi se ornează cu ceapa ciorii care dă o aromă deosebită.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.