Reţete de la cititori: Pârjoale moldoveneşti în prapur de porc-Simona Patraş
Ingrediente: 500 g carne de porc, 400 g carne de vită, 150 ml lapte, 150 g pâine, 3 ouă, 3 căţei usturoi, 2 cepe, 2 linguri smântână, 1 legătură pătrunjel verde, cimbru verde, sare, piper, ulei pentru prăjit, prapur de porc.
Mod de preparare:Carnea se spală, se taie bucăţi mai mici şi se trece prin maşina de tocat (robot) împreună cu ceapa călită şi pâinea (de preferat să nu fie proaspătă, trebuie una mai uscată şi veche) înmuiată în lapte, apoi se pun într-un bol mai mare.
Se adaugă ouăle, pătrunjelul tăiat mărunt, smântâna, usturoiul tocat mărunt, cimbrul, sarea şi piperul după gust, apoi se amestecă până se încorporează bine toate ingredientele.
Prapurul de porc se spală şi se şterge cu un şervet de bucătărie.
Din amestecul de carne formăm pârjoalele pe care le învelim în prapur de porc.
Continuăm până când terminăm întreaga cantitate de carne şi prapur.
Astfel pregătite pârjoalele se prăjesc în ulei încins până când se formeză pe ele o crustă tare şi rumenă.
Se servesc calde.
Poftă bună!