Reţete de la cititori: Piept de pui cu sos de rodii - Aluculesei Brînduşa
Ultima actualizare:
- Ingrediente pentru preparat:
- -600 grame piept de pui,
- -1 vârf de cuţit de sare,
- -1 vârf de cuţit de piper măcinat,
- -1 cănită de vin,
- -1 bucată rodie,
- -1 lămâie,
- -1 baton de scorţişoară,
- -1 linguriţă de mentă,
- Ingrediente pentru sos:
- -1 lingură de vin,
- -100 ml suc de rodie,
- -2 bucăţi mici de sfeclă roşie,
- -1 lingură de miere de albine,
- -zeamă de la jumătate de lămâie,
- -sare după gust,
- -puţină mentă mărunţită.
Pregătim carnea
Se spală feliile de piept şi se pun la scurs, le stropim cu sare şi piper şi le punem într-o tigaie încălzită. Le rumenim pe ambele părţi, apoi turnăm vinul peste piept, adăugăm fructele de la rodie, batonul de scorţişoară şi puţină mentă. Lăsăm să fiarbă la foc mare până se evaporă tot vinul şi se rumeneşte pieptul puţin, apoi oprim focul.
Pregătim sosul: Punem într- oală sucul de rodii, adăugăm zeama de la jumătate de lămâie,1 lingură de miere, puţină mentă, puţină sare şi sfeclă roşie tăiată felii foarte fine, apoi lăsăm să fiarbă până apar bule de sos deasupra, apoi oprim focul. Pe un platou aşezăm două bucăţi de piept şi îl stropim din belşug cu sos de rodii şi ornăm cu felii de sfeclă roşie. Poftă bună!