Reţete de la cititori: Piersici – Andreea Rădulescu
Ingrediente:Pentru cocă: 3 ouă, 1 pahar ulei, 1 pahar zahăr farin, 1 praf cop stins în oţet, 400-500g făină.Pentru cremă: 1 pachet unt, 1 ou, 1 ceaşcă zahăr, ½ ceaşcă lapte, cacao.
Pentru ornat: 2 sticlute colorant (culori diferite), nucă de cocos (culori diferite), 2 căni apă, zahăr.
Preparare cocă:Se freacă ouăle cu zahărul, uleiul treptat, praful de copt, făina. Se face o cocă potrivită şi se fac biluţe ce se pun în tava neunsă. Se coc circa 15 minute. Se lasă să se răcească şi se scobesc cu o linguriţă. Preparare cremă:Se freacă oul cu zahărul şi se diluează cu laptele. Se pune pe foc şi se amestecă să nu se lipească. După ce s-a îngroşat ca o ciulama, se dă la rece. Se încorporează câte puţin untul bătut spumă, cacao. Se poate pune şi coca fărâmiţată de la biluţe.
Asamblare piersici:Se pune crema în biluţe şi se lipesc două câte două. Se dau prin colorant amestecat cu apă şi zahăr pe o parte. Repetăm procedeul şi pentru a doua parte, apoi le dăm prin nucă de cocos.