Reţete de la cititori: Pizza cu ciuperci şi ardei - Dogaru Aura
Ingrediente (pentru o tavă mare)
- Pentru aluat:
- 500 gr făină
- 250 ml apă
- 7 gr drojdie uscată
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- Pentru umplutură
- 3 ardei kapia
- 1 conservă ciuperci
- 4 felii şuncă presată
- 200 g caş
Mod de preparare
Dizolvăm drojdia uscată şi zahărul cu câteva linguri de apă călduţă, adăugăm şi 2 linguri făină şi omogenizăm până obţinem o maia pe care o punem la dospit .O lăsăm până îşi dublează volumul. Într-un vas punem făină şi sarea, facem o gaură în mijlocul ei şi punem acolo maiaua.
Turnăm apa călduţă puţin câte puţin amestecând în acelaşi timp cu mâna sau cu o furculiţă. Adăugăm şi uleiul de măsline extravirgin.
Răsturnăm pe masa de lucru şi frământăm până se încorporează toată făina şi obţinem un aluat elastic. Punem aluatul într-un vas, acoperim cu un prosop şi îl lăsăm la dospit la loc cald ferit de curent. Îl lăsăm până îşi dublează (chiar triplează) volumul. O să rezulte un aluat bine aerisit.
Ungem tava cu puţin ulei de măsline extravirgin. Blatul pentru pizza nu îl vom întinde cu sucitorul. Luăm o bucată o aşezăm în tavă apoi cu degetele o presăm până ajunge pe margini. Cu ajutorul unei furculiţe înţepăm suprafaţa blatului (mai puţin marginile) ca să nu se umfle foarte tare la copt.
Cu ajutorul unei pensule ungem toată suprafaţă blatului cu sos pentru pizza.
Presăram un sfert din caşul ras apoi repartizăm uniform pe toată suprafaţă feliile de şuncă tăiate în patru, ciupercile şi ardeiul tăiat fâşii. Radem deasupra restul de caş.
Dăm la cuptor la foc mediu până se rumeneşte foarte puţin pe fund.