Reţete de la cititori: Plăcinte cu brânză dulce - Nicoleta Lupu
Pentru aluat avem nevoie de :
-1 kg făina
-250 grame zahăr
-Un cub de drojdie
-3 gălbenuşuri de ouă
-2 plicuri zahăr vanilat
-Esenţă de portocale şi vanilie
-1 linguriţă sare
-Jumătate de kg de lapte
Pentru brânză:
-1 plic zahăr vanilat
- 1 kg brânză
-esenţă de vanilie
-100 grame stafide
-2 ouă
-3 linguri de griş pentru a se lega compoziţia
-zahăr după gust
Începem cu pregătirea aluatului. Drojdia se face separat cu o mână de zahăr, 2 linguri de făină şi o căniţă de lapte cald. Se lasă la dospit până creşte. Apoi se amestecă cu făina, ouăle bătute bine împreună cu zahărul, esenţa şi laptele. Se frământă bine şi se lasă la dospit circa 2-3 ore.
Pentru umplutura plăcintelor se adaugă toate ingredientele specificate. După pregătirea brânzicei, se intind foi mici rotunde, se pune brânza la mijloc şi se adună colţurile la mijloc. După umplerea tuturor plăcintelor, se pun în tava unsă cu ulei, le ungem cu ou şi le dăm în cuptorul încălzit şi le lăsăm la copt circa 30-35 de minute la foc potrivit.
După ce le scoatem, le ungem cu puţină apă cu zahăr şi presărăm zahăr pudră.