Reţete de la cititori: Prăjitură cu ciocolată şi pere – Florentina Hij


    Prăjitură cu ciocolată şi pere
Prăjitură cu ciocolată şi pere

Ingrediente: 4 pere, 3 ouă, 90 ml  lapte, 70 g unt, 170 g ciocolată, 150 g zahăr, 120 g făină, 1/2 plic  praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, esenţă de rom.

Preparare

Perele se spală, se curăţă de coajă şi se taie în patru, după care se curaţă de cotoare. Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă untul moale, 90g ciocolată topită în lapte pe baie de aburi, făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează compoziţia. Într-o formă rotundă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se aşează perele, se presară zahărul vanilat apoi se toarnă compoziţia. Se dă tava la cuptorul preîncălzit circa 30-40 de minute. După răcire, prăjitura se decorează cu restul de ciocolată topită sau se răstoarnă pe un platou. Se îndepărtează hârtia de copt şi de decorează cu ciocolată topită. Poftă bună!

FotoJet (4) jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
Alina jpeg
alexandra dinub jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
mihai bendeac jpg
image
image
image
image
image
image
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
jenna ortega (1) jpg