Reţete de la cititori: Prăjitură cu foi de zahăr ars- Pătraş Simona

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu foi de zahăr ars
Prăjitură cu foi de zahăr ars

Ingrediente: Pentru foi: 2 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 180 ml ulei, 180 ml lapte, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, făină cât cuprinde.Crema de vanilie: 500 ml lapte, 180 g zahăr, 200 g unt, 100 g ciocolată albă, 3-4 linguri amidon, 1 păstaie de vanilie (esenţă de vanilie).Crema cu gem de prune şi nuci: 500 g gem de prune cu nuci, 150 ml frişcă lichidă, 100 g ciocolată neagră. Pentru decor: 100 g ciocolată neagră, 100 ml frişcă lichidă.

Mod de preparare

Preparare foi:

Gălbenuşurile se mixează cu 150 g zahăr şi apoi adăugăm uleiul.Cantitatea de zahăr rămasă se caramelizează şi se stinge cu 180 ml lapte.După ce s-a topit caramelul în lapte se adaugă bicarbonatul de sodiu, se lasă câteva minute să se răcească şi se pune peste gălbenuşuri.Se adaugă făina până când obţinem un aluat care nu se mai lipeşte de mâini.Aluatul obţinut se împarte în 3 părţi egale.Din fiecare parte întindem o foaie care se coace pe dosul tăvii (unsă cu puţin unt şi tapetat cu făină) în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15 minute.

Preparare crema de vanilie:

Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul şi păstaia de vanilie despicată.Se adaugă amidonul şi se amestecă energic ca să nu se formeze cocoloaşe.Dăm de pe foc şi adăugăm ciocolată albă rasă.La sfârşit încorporăm untul la temperatura camerei amestecând foarte bine compoziţia.Crema obţinută se lasă la frigider aproximativ 2 ore.

Preparare crema cu gem de prune şi nuci:

Ciocolata se topeşte pe baie de aburi şi se lasă câteva minute să se răcească.Într-un bol mixăm frişca împreună cu ciocolata topită.Adăugăm gemul de prune şi nuci amestecând foarte bine.Crema obţinută se lasă la frigider aproximativ 2 ore.

Asamblare prăjitură:

Pe un platou aşezăm prima foaie apoi crema de prune şi nuci, a doua foaie, crema de vanilie şi ultima foaie.Deasupra întindem un strat subţire de frişcă şi decorăm cu ciocolată rasă şi modele de zahăr caramelizat.Dăm la frigider pentru câteva ore, apoi se taie după preferinţe.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ardei umpluti in ghiveci jpg
image png
cub horoscop 2 gif
515 jpg
horoscop 3 august webp
zodii norocoase jpg
placinta branza adobestock jpg
unnamed jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net