Reţete de la cititori: Prăjitura cu miere - Cornea Laurentia Daniela
PreparareFoi: Într-ne bol amestecăm oul cu zahărul, adăugăm mierea şi untul, adăugăm bicarbonatul dizolat în zeama de lămâie şi restul de ingrediente, frământăm până rezultp un aluat elastic. Acoperim într-o folie alimentară şi barajul de la rece 30 minute.Împărţim coca în 4 bucăţi de îngrijire le vom întinde într-o foaie subţire şi le vom coace circa 10 minute (cât să se rumească puţin la colţuri) pe dosul tăvii unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Lăsăm să se răcească foarte bine.Între timp pregătim cremaAmestecăm laptele cu zahărul şi punem pe foc, când începe să fiarbă adăugăm făina amestecată cu puţin lapte, amestecăm continuu până se îngroaşă şi capătă consistenţa unei budinci.Luăm cratiţa de pe foc, adăugăm untul şi zeama de lămâie, omogenizăm şi lăsăm să se răcească.Asamblare: Într-o tavă aşezăm prima foaie, adăugăm 1/2 din crrema de vanilie, adăugăm un 2 foaie, ungem cu dulceaţă de prune, o foaie 3, restul de cremaă şi ultima foaie,Dăm tava la rece câteva minereu după grijă, o pudrăm cu zahăr şi o taiem.