Reţete de la cititori: Prăjitură „Noir” – Daniela Andrei
Ingrediente: 150 g unt, 100 g biscuiţi de cacao, 300 ml frişcă lichidă, 100 g ciocolată amăruie, 150 g ciocolată cu lapte, 50 ml Angelli cherry, 20 g gelatină.
Pentru ornat ne sunt necesare: 50 g unt/margarină, fulgi de ciocolată albă, 50 ml frişcă lichidă, 50 g ciocolată amăruie, 50 g ciocolată cu lapte, opţional 2 linguri cu cacao, bomboane de ciocolată.
PreparareDăm biscuiţii pe răzătoare (sau îi zdrobim) şi îi amestecăm cu jumătate din cantitatea de unt. Omogenizăm compoziţia obţinută, o punem într-o tavă (unsă cu foarte puţin ulei sau acoperită cu o folie alimentară) formând un blat uniform. Ţinem tava la rece.Între timp, topim ciocolata, adăugăm frişca lichidă, angelli cherry şi jumătatea de unt rămasă. Omogenizăm totul şi separat pregătim gelatina.Punem gelatina într-un vas cu 250 ml de apă rece şi lăsăm cam 10 minute să se înmoaie. Încălzim apoi vasul uşor, pe baie de apă, amestecând continuu pentru a se dizolva toată gelatina.O adăugăm apoi în compoziţia de ciocolată amestecând bine tot conţinutul. Crema astfel obţinută o turnăm peste blatul de biscuiţi şi lăsăm tava la rece până se întăreşte.Înainte de servire pregătim crema de ciocolată: punem la topit ciocolata, adăugăm apoi frişca lichidă şi untul sau margarina şi la final cacao. Omogenizăm şi o păstrăm caldă (fără a se întări) pentru a putea orna prăjitura. Peste cremă presărăm fulgii de ciocolată albă şi bomboanele.