Reţete de la cititori: Prăjitură pufoasă cu cacao şi cremă de vanilie – Felicia Vanea
Blatul cu cacao
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 200 g făină
- 6 linguri de apă
- 2 linguri de cacao
- 1 praf de copt
- 1 pachet de unt moale
- 1 pahar de lapte
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- esenţă de vanilie
Preparare blat
Gălbenuşurile le mixăm cu zahărul până devin cremă. Se adaugă apa şi praful de copt stins cu oţet. Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu gălbenuşurile.
La urmă se adaugă uşor făina amestecată cu cacaoa. Se amestecă bine, iar compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25 x 35 mm) şi se dă la cuptor, la foc mediu circa 35-40 minute.
Crema de vanilie
Ouăle se amestecă cu zahărul şi laptele şi se pune la fiert la bain-marie. Se amestecă încontinuu până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, amestecând din când în când. Untul se mixează spumă şi se amestecă cu acesta budincă, adăugând esenţă de vanilie. Când s-a răcit blatul, se însiropează puţin cu apa amestecată cu zahăr şi esenţa de vanilie. Apoi adăugăm crema, iar deasupra radem ciocolata, prin răzătoarea mică.