Rețete de la cititori: Prăjitură roz-Alina Bogdan
Ingrediente blat: 300 g făină, 375 g zahăr, 5-6 linguri cacao, 500 ml lapte, 2 linguri ulei, 15 g praf de copt (un pliculeţ şi jumătate)
Ingrediente cremă: 250 g unt, 350 ml lapte, 100 g nucă de cocos roz, 100 g zahăr pudră, 1 lingură amidon alimentar, 1 lingură esenţă de rom.
Ingrediente sirop: 200 ml apă, 120 g zahăr
Mod de preparare: Într-un bol se amestecă făina, praful de copt, zahărul si cacao. Peste ingredientele solide se toarnă în fir subţire laptele şi uleiul şi se mixează bine.
Se tapetează o tavă de 24x36 cm cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia de blat. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 45 de minute. Se scoate tava şi se lasă blatul să se răcească bine în tavă.
Pentru cremă se amestecă nuca de cocos cu amidonul şi zahărul pudră. Peste acestea se toarnă laptele câte un pic astfel încât să nu facă cocoloaşe şi se pune totul la foc mic pentru a se îngroşa un pic.
Se lasă să se răcească şi se adaugă esenţa de rom.
Untul se mixează puţin şi se adaugă câte o lingură din amestecul de nucă de cocos până îl încorporăm pe tot. Blatul se însiropează, se întinde crema de cocos şi se acoperă cu un strat de frişcă (300 ml). Se ornează după preferinţe.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.