Reţete de la cititori: Prăjitură veselă – Adina Ciobotea

Pentru a înmuia pişcoturile am folosit sucul dintr-o cutie de compot de ananas, fructele le-am pus în prăjitură.Pentru crema avem nevoie de: 1,5 l lapte, 600 g zahăr, 3 plicuri de gelatină, 3 plicuri de pudding dr. Oetker de vanilie, 4 ouă.

Gelatina se pune într-o cană şi se acoperă cu apă. Ouăle se separă, gălbenuşurile se freacă cu zahărul iar albuşurile se vor bate spumă spre final când crema este aproape gata.

Cele trei plicuri de pudding se dizolvă cu puţin lapte şi se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahăr. După omogenizare se adaugă tot laptele şi se pune la fiert. După ce s-a îngroşat se pune gelatina şi se opreşte focul iar când s-a răcit puţin se pun şi albuşurile bătute spumă.

Crema va fi mai fluidă nu groasă. Într-o tavă se va pune un celofan şi se fac flori din felii de piersici, peste ele se pune o parte din cremă iar peste ea  punem un strat de fructe tăiate feliuţe atât ananasul cât şi piersicile iar peste ele punem pişcoturile înmuiate în compotul de ananas.

Aşa vom alterna straturile de fructe, cremă, pişcoturi până terminăm crema şi închidem cu pişcoturi.Odată terminată prăjitura se pune în frigider la rece. Este bine să se facă cu o zi înainte de a fi servită.

Se ia un platou şi se întoarce tava astfel că partea de jos va veni sus şi se vor vedea frumos florile făcute din feliile de piersici.Se ornează cu frişcă dacă se doreşte şi cu flori de napolitană sau făcute din caramele sugus.

Eu am folosit flori de napolitană şi figurine din zahăr.Poftă bună!

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
Screenshot 2022 11 29 at 14 50 45 png
Tiktok webp
image
image
image
image
Greșeli de îngrijire personală. Sursă foto: Pixabay
cele mai toxice si manipulatoare zodii feminine jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
firma SEO jpeg
drujba gradina jpeg
machiaj buze jpeg