Reţete de la cititori: Pui umplut cu stafide – Laurenţia Cornea
Ingrediente: 1 pui, 250 g costiță, 2 cepe, 3 linguri miez de nucă, 3 linguri stafide, 2 ouă, 50 ml lapte, 4 felii de pâine, pătrunjel verde, supă 500 ml, 2 căţei usturoi , rozmarin, sare, cimpoier, sos de soia, boia de ardei.
Preparare
Spălăm puiul bine şi îl ştergem. Costița o tăiem cubuleţe şi o prăjim în puţin ulei. Într-un bol mai mare amestecăm ceapa tocată, miezul de nucă (măcinată sau tocată), stafidele, pâinea tăiată cubuleţe, pătrunjelul tocat, ouăle bătute cu lapte, sare, piper după gust şi amestecăm, acoperim şi dăm la rece circa 10 minute.
Umplem puiul cu compoziţia şi prindem deschizătura cu scobitori. Amestecăm sos de soia cu sare, piper, boia de ardei şi 1 lingură de ulei şi ungem puiul. Aşezăm în tavă, adăugăm supa de pui şi puţin ulei şi dăm la cuptor circa 1 oră şi jumătate. Îl stropim din când în când cu sosul din tavă.
Scoatem puiul pe platou. Într-o cratiţă, punem sosul din tavă, adăugăm rozmarinul şi usturoiul tocat, îl punem la fiert circa 5 minute după care îl turnam peste pui şi mai lăsăm circa 5 minute după care putem servi.