Reţete de la cititori: Ruladă cu ciuperci - Violeta Postolache
Mod de preparare: Se topesc 150 g margarină într-o crăticioară, apoi se adaugă făina şi se amestecă continuu ca să nu se lipească.Se adaugă laptele şi se amestecă bine până se omogenizează compoziţia.Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă ouăle întregi şi puţină sare şi se amestecă bine. Eu am folosit mixerul. Aluatul trebuie să aibă consistenţa unei smântâni care curge.Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu până se rumeneşte foarte puţin pe margini. Se răstoarnă blatul de ruladă cu faţa în jos pe o altă hârtie de copt. Se face umplutura astfel: Se incing 100 g margarină într-o crăticioară, se adaugă ceapa şi se lasă până se înmoaie puţin. Se pun apoi ciupercile şi se lasă pe foc până sunt bine făcute, se adaugă mărarul, se asezonează cu sare şi piper după gust şi se mai lasă câteva secunde. Se întinde compoziţia pe foaia de ruladă şi se presară deasupra caşcaval ras.Se rulează strâns cu ajutorul hârtiei de copt, se strânge bine la capete şi se dă la rece cel puţin 30 minute. După ce s-a răcit se taie felii.