Reţete de la cititori: Sfinţişori - Florentina Hij
Mod de preparare:Din drojdie, 2 lingurite de zahăr, puţin lapte şi puţină făină din cantităţile de mai sus se face o maia care se lasă la crescut. Se cerne făina într-un vas, se face o gaură la mijloc în care se pune maiaua crescută, 3 ouă bătute cu un praf de sare, 200 g zahăr, laptele, margarina înmuiată şi aromele. Se frământă aluatul cu mâinile înmuiate în ulei şi se lasă la dospit. Din aluatul crescut se rupe câte o bucata de mărimea unui măr din care se fac 2 suluri lungi şi subţiri, se împletesc şi se dă forma cifrei 8. Se lasă sfinţişorii puţin la crescut, se ung cu 1 ou bătut, se aşează într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptorul preîncălzit până se rumenesc. Între timp se fierbe un sirop dintr-un pahar se apă şi restul de zahăr. Pentru a rămâne moi, sfinţişorii se trec rapid (1-2 secunde) prin siropul călduţ, imediat ce au fost scoşi din cuptor apoi se ung cu miere şi se presară nucă.