Reţete de la cititori: Sufleu de ciocolată - Andreea Rădulescu
Ultima actualizare:
Ingrediente
- - 200 g ciocolată neagră
- - 100 g unt
- - 30 g făină
- - 3 ouă
- - 2 gălbenuşuri
- - 110 g zahăr pudra
- - 1 esenţă rom
- - Cacao pentru pudrat formele
- - zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare: Topim untul cu ciocolata la foc mic. Într-un bol mixăm ouăle, gălbenuşurile şi zahărul. Amestecăm apoi cu esenţă de rom, făină şi ciocolată topită. Pudrăm formele cu cacao şi turnam până la jumătatea formei din compoziţie. Punem formele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul încins, la foc mic pentru 13-14min. Când sunt gata (trebuie să crape la suprafaţă) le scoatem şi le lăsăm până se răcesc puţin. Le desfacem din formele de silicon şi le dăm prin zahărul pudră. Poftă bună!