Reţete de la cititori: Tagliatelle cu roşii - Aura Dogaru
Mod de preparare:Cele 500 g tagliatelle se fierb atâta timp cât scrie pe pachet, cam 7-8 minute.Se curăţă cepele de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se curăţă usturoiul, se taie felii subţiri sau se pisează. Kaizerul şi costiţa afumată se taie cuburi, se pun într-un castron şi se introduc la rece. Se curăţă roşiile de pieliţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie în cubuleţe.Se curăţă de seminţe ardeiul gras şi ardeiul iute şi se toacă mărunt. Se încinge într-o cratiţă ulei de măsline, se pune ceapa, usturoiul şi se călesc timp de 2 minute. Se adaugă ardeiul gras şi cel iute, se mai călesc 2 minute, apoi se adaugă kaizerul şi costiţa tăiate.Se prăjesc câteva minute, se toarnă roşiile, se condimentează cu sare, piper şi se lasă să fiarbă. Cu câteva minute înainte să se oprească focul, se adaugă busuioc şi pătrunjel. Se servesc alături de tagliatelle. Pentru un gust parfumat se pot folosi roşii cherry.