Reţete de la cititori: Tartă cu multe fructe - Daniela Stângaciu
PrepararePentru blatul de tartă, batem albuşurile cu sarea, apoi cu zahărul şi adăugăm treptat gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt, urmând ca la sfârşit să adăugăm ceşcuţa de apă amestecând într-una cu o lingură de lemn deoarece aluatul devine foarte dens. Turnăm compoziţia pe o folie de bucătărie şi o lăsăm la rece circa 30 minute. Apoi o punem într-o tavă specială pentru tarte dezlipind uşor folia şi răsturnând-o în formă. Tăiem surplusul de aluat acoperim apoi cu hârtie de copt tarta şi punem deasupra puţin orez, pentru ca tarta să crească uniform doar puţin. Lăsăm circa 30-35 minute la foc mediu. Apoi se scoate, se îndepărtează orezul şi hârtia de copt şi se lasă 10 minute la răcit. Luăm sucul de fructe (eu am folosit de portocale ) îl încălzim uşor, apoi dăm la foc mic, turnăm pliculeţele de jeleu şi amestecăm bine până ce acesta se omogenizează, ţinem pe foc circa 1 minute. Tăiem fructele în ce formă dorim, aşezăm peste tartă apoi turnăm încet în forma circulara jeleul cald sau chiar fierbinte. S-ar putea să vă mai rămână puţin jeleu, eu am o formă de tarta ceva mai mărişoară. Se poate servi imediat ce se răceşte jeleul.