Rețete de la cititori: Tartă «trandafir» cu mere și scorțișoară - Stoica Adina Mariana
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 pachet foietaj de 400 g, 500 g mere roşii,1 plic scorţişoară măcinată, 100 g zahăr pudră, 1lingură ulei (pt. uns tava)
Mod preparare
Se spală merele, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron, foietajul se lasă la temperatura camerei pentru a se decongela. Ungem tava cu ulei, punem hârtie de copt şi aşezăm foietajul (am folosit tavă rotundă cu diametrul de 26 cm), punem un rând de mere, peste presăram zahăr şi scorţişoară, după care începem să formăm trandafirul din mere, din exterior spre interior aşezăm câte o felie de mere. Când am format trandafirul, se dă la cuptorul încins, circa 30 minute la foc mediu, când este gata presăram scorţişoară măcinată, lăsăm să se răcească, după care feliem şi servim.