Reţete de la cititori: Tort cu fructe de pădure - Pătraş Simona

Ultima actualizare:

    Tort cu fructe de pădure
Tort cu fructe de pădure

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri făină, 6 linguri zahăr, 6 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 zahăr vanilat, esenţă de vanilie.

Pentru cremă: 400 g fructe de pădure, 200 g brânză de vaci, 200 g frişcă lichidă, 200 g zahăr pudră

Pentru asamblare mai folosim un blat dreptunghiular care se prepară din:

Pentru desenarea modelului de pe blat folosim: 30 g piure fructe de pădure, 30 g unt, 20 g făină, 20 g zahăr.

Pentru blat: 4 ouă, 4 linguri făină, 4 linguri zahăr, esenţă de vanilie, 2 linguri ulei, jumătate linguriţă praf de copt.

Mod de preparare:

Preparare blat: Într-un bol mixăm albuşurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adăugăm pe rând gălbenuşurile până se încorporează toate bine.Adăugăm treptat zahărul, apoi esenţa de vanilie şi uleiul. La sfârşit punem făina amestecată cu praful de copt. Amestecul obţinut se pune într-o tavă unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină şi dăm la cuptor timp de 25- 30 minute.

Preparare cremă: Din fructele de pădure obţinem un piure. Brânza de vaci se mixează cu zahărul pudră, apoi se adaugă frişca şi piureul de fructe. Crema obţinută se dă la frigider timp de 2 ore.

Preparare blat dreptunghiular: Într-un bol amestecăm bine 30 g unt cu 20 g zahăr, 30 g puire de fructe şi 20 g făină.

Pentru model am folosit un desen pe o foaie care se aşează pe tavă, peste foaia cu desen punem o hârtie de copt transparentă.

Amestecul de mai sus se pune într-un pos şi se desenează peste hârtia de copt modelul din desen.

Dăm la congelator tava timp de 30 minute.

Între timp pregătim blatul astfel: Mixăm ouăle cu zahărul, adăugăm uleiul, esenţa de vanilie, iar la sfârşit făina amestecată cu praful de copt.

Scoatem tava din congelator şi adăugăm peste modelele întărite crema de blat uniformizând foarte bine tot amestecul.

Dăm tava la cuptor timp de 25- 30 minute.

Asamblare şi decorare tort: Primul blat răcit se taie în 3 părţi egale.

Se aşează pe un platou inelul de la tava de copt, apoi primul blat, se adaugă crema şi se continuă până terminăm blaturile şi crema.

Blatul dreptunghiular răcit se taie în două părţi egale şi se pune cu partea desenată spre exterior, de jur împrejurul blatului.

Blatul obţinut se dă la frigider pentru cel puţin 4 ore, apoi se scoate inelul şi se decorează după preferinţă.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net