Reţete de la cititori: Tort cu nucă şi ciocolată – Ermina Vlăsceanu

Ultima actualizare:

    Tort cu nucă şi ciocolată
Tort cu nucă şi ciocolată

Blat: 5 ouă, o cană de zahăr, 5 linguri ulei, o cana făină, un plic de praf de copt, 3 linguri amidon, 3 linguri nuci măcinate, esenţa de vanilie.

Preparare

Albuşurile se bat spumă cu zahărul apoi se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, uleiul, făina cernută cu praful de copt şi amidonul, iar la final nuca şi esenţa. Se toarnă compoziţia în forma de tort (24 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încălzit înainte. Crema de ciocolată: 400 g ciocolată, 200 g unt. Se pun pe foc şi se amestecă până când se topeşte ciocolata, fără să fiarbă în clocot. Crema de vanilie: 5 gălbenuşuri, un plic de budincă de vanilie, 150 g zahăr, 200 ml lapte, 200 g unt. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă praful de budincă şi laptele apoi se pune la fiert până când clocoteşte şi se îngroaşă. Se lasă să se răcească. Untul se freacă bine apoi se adaugă peste el câte puţin din crema de budincă. Se taie blatul în 3 foi care se însiropează cu un sirop făcut din apă, zahăr şi esenţă de rom. Asamblare: blat+cremă de ciocolata+blat+crema de vanilie+blat. Tortul se îmbracă în cremă de ciocolată şi se ornează cu ornamente făcute tot din cremă de ciocolată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net