Reţete de la cititori: Tort de prune cu mentă – Dana Szocs
Am folosit pentru blat:
250 gr biscuiţi
100 gr unt arahide
100 gr unt
Pentru cremă:
700 gr prune
50 gr zahăr
frunze de mentă
2 linguriţe scorţişoară
esenţă de vanilie
400 gr iaurt fără grăsimi
6 foi de gelatină
Preparare: Am pus în robot biscuiţii şi i-am sfărâmat, am adăugat peste ei untul de arahide şi untul, am amestecat bine, apoi am pus compoziţia astfel obţinută în forma de tort, am întins-o bine, să iasă un blat cât de cât uniform, apoi am dat blatul la frigider să se răcească.
Prunele le-am tăiat jumătăţi şi le-am pus într-o cratiţă cu zahărul, frunzele de mentă, esenţa de vanilie şi scorţişoară şi le-am lăsat să fiarbă, până când s-au înmuiat. Înainte de a stinge focul am adăugat şi gelatina înmuiată înainte în apa rece conform indicaţiilor de pe ambalaj, am amestecat bine şi am dat prunele deoparte să se răcească 5 minute.
După ce prunele s-au mai răcit am introdus blenderul şi le-am mărunţit până când s-a format ca o pastă, am adăugat apoi iaurtul, am mai amestecat puţin şi gata, asta a fost tot. Am decorat tortul cu felii de prune, afine şi zmeură, dar puteţi face cum vă place şi cu ce aveţi la îndemână. Poftă mare!