Reţete de la cititori: Tort Diplomat cu pişcoturi – Maria Barascu
Mod de preparare:
Gelatina se pune într-o ceşcuţă cu zeama de compot, să se umfle minim 10 minute.Se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făina, vanilia, coaja rasă de lămâie şi laptele. Se pune crema la fiert şi se amestecă continuu, până se îngroaşă şi are consistenţa unei smântâni.Când crema e fiartă, se adaugă gelatina, apoi albuşurile bătute spumă, se amestecă şi se pune în frigider. Se amestecă din când în când să nu se îngroaşe de tot, doar să se răcească.Între timp pregătim o cratiţă în care vom asambla tortul. Se acoperă cratiţa cu folie alimentară. Pe fundul cratiţei se aşează fructe. De această dată am pus doar fructe din compot.Pişcoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie ţinute deloc în zeama de compot pentru că se înmoaie foarte repede.Se bate frişca şi se amestecă cu crema rece.Se pune o parte din cremă şi fructele tăiate cubuleţe, apoi restul cremei.Se acoperă cu un strat de pişcoturi.În final se acoperă cu folie şi se pune în frigider minim 4 ore. Apoi se răstoarnă pe platou. Platoul/tava se pune peste cratiţă şi cu o mişcare rapidă se întoarce cratiţa. Se scoate cratiţa, se îndepărtează folia şi dacă doriţi se mai poate orna tortul cu frişcă şi fructe proaspete.