Reţete de la cititori: Tort Doctoriţa Pluşica - Adriana Szerepi
Albuşurile se bat spumă tare după care se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul şi la urmă făina amestecată cu praful de copt. Împărţim compoziţia în jumătate. Într-una punem o lingură de cacao iar în cealaltă 1 vanilie şi o lingură făină. Turnăm compoziţia albă în tava tapetată cu hârtie de copt iar compoziţia cu cacao o punem într-o pungă la care-i găurim un capăt şi trasăm linii. Se coace până trece testul scobitorii.
Crema de căpşuni: 300 g ciocolată albă, 600 ml frişcă lichidă, 500 g căpşuni, 200 g zahăr, 1 plic gelatină granule, 1 lămâie mică. Ciocolata se pune la topit cu 300 ml frişcă după care sa dă la rece cam 3 ore. Căpşunile se fac pireu cu blenderul şi se pun la fiert cu zahărul şi 4 linguri de zeamă de lămâie. Când căpşunile s-au răcit se hidratează gelatina cu 5 linguri apă după care se topeşte şi se adaugă peste piureul de căpşuni. Ciocolata se scoate din frigider şi se mixează bine până-şi măreşte volumul. Se adaugă piureul de căpşuni. Se bate restul de frişcă şi se adaugă la cremă.
Crema 2: 400 g ciocolată neagră (ciocolată de calitate, nu menaj), 200 ml smântână dulce, 300 ml frişcă lichidă, 250 g căpşuni, 4 linguri zahăr, 1 plic gelatină granulată. Cicolata se topeşte cu smântâna dulce şi se lasă la răcit. Căpşunile se fac piureu şi se amestecă cu zahărul, apoi se adaugă gelatina topită în 5 linguri de apă. Mixăm ganashul până devine o spumă apoi adăugăm căpşunile şi la urmă frişca bătută spumă.
Blaturile le-am tăiat în câte 2 foi deci am avut 4 foi. Dintr-o foaie am decupat căsuţa care am umplut-o cu cremă şi am acoperit-o cu pastă de zahar.Jeleul de căpşuni: 500 g căpşuni date la blender, 200 g zahăr, 2 plicuri de gelatină granulată. Am hidratat gelatina şi am topit-o, apoi am adăugat-o peste piureul de căpşuni amestecat cu zahărul.
Foile le-am însiropat cu ciocolată caldă albă, am avut 2 plicuri.
Tortul e îmbrăcat în pastă de zahăr iar figurinele sunt făcute din aceeaşi pastă.