Retete de la cititori: Tort indragostit - Daniela Butnaru
Mod de pregatire:Albuşurile se bat spumă cu zahărul, apoi se încorporează gălbenuşurile care au fost amestecate cu praful de sare, apoi se adaugă mirodeniile şi la urmă făina. Această compoziţie se împarte în două părţi egale şi se pun în tava de chec, iar în una din ele se adaugă cacao şi se încorporează bine. Checurile se dau la cuptor pentru aproximativ 30 minute la foc potrivit. Când sunt gata, se lasă la răcit timp în care ne ocupăm de cremă.
Crema se face din 500 ml frişcă lichidă, 2 ciocolate cu lapte şi 3 ciocolate amărui 75% cacao. Se pune frişca într-o oală de teflon şi ciocolata ruptă bucăţi peste ea la foc mic, amestecându-se continuu până devine o cremă consistentă. O dăm la răcit, după ce s-a răcit asamblăm tortul astfel: tăiem checurile felii şi ungem cu cremă o felie negră cu una alba şi le punem în loc dându-i înapoi forma checului. După ce-am terminat cu restul de cremă îmbrăcăm checul şi-l decorăm cu căpşune şi struguri negri. La tăiat, cuţitul trebuie poziţionat înclinat să taie perpendicular, astfel vom tăia într-o singură felie din ambele culori de chec.