Reţete de la cititori: Tort kranz - Laura Barbir
Preparare
Se separă ouăle, albuşul se bate spumă cu zahărul. Când devine spumă tare, adăugăm gălbenuşele, făina amestecată cu praful de cacao şi praful de copt, la urmă încorporăm nuca măcinată. Într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt (24 cm diagonala) am copt blatul.Crema: punem jumătate din cantitatea de lapte la foc. Restul îl amestecăm cu praful de budincă, zahărul, şi făina. Fierbem budinca până devine foarte groasă. Luăm de pe foc şi adăugăm margarina. Lăsăm compoziţia să se răcească, amestecând din când în când. Când e rece, punem nuca măcinată.Krantz: Într-un vas punem la topit zahărul şi când e caramelizat, punem miezul de nucă şi amestecăm. Turnăm compoziţia pe un tocător acoperit cu folie şi lăsăm la răcit. Când e rece, acoperim cu folie, şi spargem cu un sucitor sau ciocan de şniţele.Blatul se taie în 3 părţi egale, pregătim un sirop din esenţă de rom şi puţin zahăr. Însiropăm primul blat, punem 1/3 cremă, punem al doilea strat iar însiropăm şi iar 1/3 cremă şi acoperim cu ultimul blat, şi acesta însiropat. 1/3 din cremă ungem tortul, iar peste cremă presărăm krantz-ul. Se lasă la frigider 2-3 ore.