Reţete de la cititori:Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir-Pătraş Simona
Ingrediente: 1 pui (cam 1,5 kg), 1 dovleac, 1 portocală, 1 rădăcină ghimbir, 1 linguriţă condimente cajun, 1 linguriţă garam masala, 1 linguriţă turmeric, 1 linguriţă oregano, 1 linguriţă susan, 1 lingură seminţe de in, 2 linguri sâmburi de pin, 1 linguriţă piper mix din 4 culori, 5 căţei de usturoi, sare de mare, cimbru verde, 1 pahar vin.
Mod de preparare: Se curăţă puiul, se spală şi se şterge bine cu prosoape pe hârtie. Dolveacul se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe.
Portocala şi ghimbirul se curăţă şi se taie felii mici. Într-un bol amestecăm condimentele cajun, garam, masala, turmeric, oregano, ghimbirul ras, susan, seminţe de in, sâmburii de pin, boabele de piper şi începem să ungem puiul cu acestea prin interior cât şi pe exterior, şi pe sub pieliţă pentru a se păstra aroma condimentelor.
Umplem puiul cu bucăţile de dovleac, felii de portocală, ghimbrir, cimbru verde.
Aşezăm puiul într-un vas încăpător, lângă el punem şi restul de dovleac, portocala, ghimbir, cimbru verde, usturoi apoi adăugăm vinul alb.
Învelim vasul cu o folie alimentară şi dăm la frigider pentru cel puţin 8 ore (eu l-am lăsat peste noapte).
A doua zi scoatem puiul şi mai presărăm câteva condimente.
Preîncălzim cuptirul la 180 grade şi punem puiul pentru 1 oră şi 20 minute (verificăm între timp).
Când e gata, lăsăm puiul să se răcească în tava timp de 15 minute, apoi îl mutăm pe un platou.
Aşezăm lângă pui dovleacul copt şi putem servi.
Poftă bună!