Reţetele Marianei: Cartofi ucraineni
Ingrediente: 10 cartofi potriviţi, 1 ceapă, 1 morcov mare, 1 ardei gras, sare, piper, ½ kg carne de porc, 1 lingură cu vârf pastă de ardei roşu sau pastă de tomate.
Preparare: Am tăiat carnea cubuleţe şi am pus-o la prăjit. Am lăsat 5 minute, după care am adăugat ceapa tocată mărunt, morcovul ras, ardeiul gras şi am lăsat să se înmoaie legumele.
Am adăugat pasta de ardei şi am mai lăsat pe foc 5 minute. Am pus cartofii, am amestecat bine şi am mai lăsat câteva minute pe foc. Am condimentat totul cu sare şi piper, după gust.
Am aşezat amestecul în patru vase mici de lut şi am adăugat apă până la jumătatea fiecărui vas. Am pus capacele, am aşezat vasele pe o tavă şi le-am introdus la cuptor pentru 40-45 de minute. Poţi pune şi ciuperci în amestec (patru sunt de ajuns).
Câştigă o supertavă
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.