Rulouri umplute cu vişine – Eugenia Iorgu
INGREDIENTE
Aluat: 700 g făină , un ou, 100 grame unt topit, 1 plic drojdie uscată, 5 linguri zahăr, 500 ml lapte călduţ ,esenţă de vanilie, un praf de sare.
Umplutură: vişine(se pot folosii şi coacăze, afine, căpşuni), coaja de la 2 lămâi, 100 g zahăr, 50 gr unt moale.
Glazură: 2-3 linguri cremă de brânză, 100 g zahăr pudră, zeama de la jumătate de lămâie, esenţă de vanilie, puţin lapte.
MOD DE PREPARARE
ALUAT: Făina o amestecaţi cu praful de sare şi 4 linguri de zahăr. Peste laptele încălzit adăugaţi o lingură de zahăr şi presăraţi plicul de drojdie, aşteptaţi 5-6 minute pentru a se activa. Adăugaţi oul, untul topit, esenţa de vanilie, peste lapte şi amestecaţi până obţineţi un aluat, apoi frământaţi circa 10 minute. Mai adăugaţi făină dacă este nevoie, apoi lăsaţi aluatul 30 de minute să crească. După ce a crescut aluatul, îl întindeţi bine în formă de dreptunghi, îl ungeţi pe tot cu untul la temperature camerei, apoi presăraţi peste tot zahărul, vişinile, coaja de lămâie şi rulaţi din partea mai lungă a aluatului. Tăiaţi rulouri de dimensiunea dorită, le ungeti cu unt şi le puneţi în cuptorul preîncălzit până se rumenesc,cam 35-40 minute.
Glazură: Amestecaţi toate ingredientele până obţineţi o pastă moale care curge şi o puneţi peste rulourile călduţe. Opţional, puteţi pune şi gem peste rulori, eu am pus de căpşuni. Poftă bună!