Salam de biscuiţi cu nucă de cocos- Alina Bogdan
Ingrendiente: 750 g biscuiţi, 375 g unt, 300 g zahăr, 225 ml apă, 7-8 linguri cu vârf de cacao, esenţă de rom, 225 g cocos, 150 g zahăr pudră.
Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu zahărul până se obţine un sirop bine legat. Separat se sfărâmă biscuiţii şi se amestecă cu cacao şi esenţă de rom. Se adaugă siropul călduţ şi 225 g unt. Se amestecă până se omogenizează compoziţia. Cocosul se amestecă cu zahărul pudră şi 150 g unt.
Crema se pregăteşte astfel: se mixează untul spumă cu zahărul pudră. Apoi se adaugă nuca de cocos şi se amestecă până se omogenizează totul.
Compoziţia cu cacao se întinde pe un celofan iar deasupra se pune compoziţia de cocos. Se rulează strâns şi se ţine la rece 3-4 ore, apoi se taie felii cu un cuţit ascuţit.
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!