Salată de boeuf cu carne de porc – Felicia Vanea
Ingrediente
500 g carne de porc
1 kg cartofi
1 kg morcovi
2 păstârnaci
1 ţelină potrivită
100 g castraveţi muraţi
100 g gogoşari acri
Pentru maioneză
1 lingură plină cu muştar cu boabe
2 gălbenuşuri fierte
1 gălbenuş crud
zeamă de lămâie
250 ml ulei
Mod de preparare
Carnea de porc o spălăm şi o tăiem în bucăţi mai mici. Se pune la fiert într-o oală, cu apă, cât să o acopere. O lăsăm să dea în câteva colocote, apoi aruncăm apă în care a fiert, şi punem în jur de 3 litri de apă mare. Fierbem carnea 30 minute, apoi adăugăm morcovii, pastarnacul, ţelină, cartofii spălaţi şi curăţaţi. Punem şi sare.
Legumele şi carnea le mai fierbem 30 de minute, apoi le scoatem din apă în care au fiert, le lăsăm să se răcească, şi le tăiem cubuleţe mici. Le punem pe toate într-un vas mai mare, castraveţii şi gogosarii, tăiaţi mărunt.
Pentru maioneză
Cele 2 gălbenuşuri fierte tari le pisăm bine cu o furculiţă, adăugăm gălbenuşul crud şi 1 lingură plină cu muştar cu boabe. Adăugăm ulei puţin câte puţin, amestecând cu o lingură de lemn sau cu mixerul, zeamă de lămâie, după gust. O parte din maioneză o adăugăm peste legume şi carne.
Aranjăm salată pe un platou, şi o acoperim cu restul de maioneză, o decorăm cu rondele de morcov fiert, feliuţe de gogoşar murat, jumătăţi de rondele de castraveţi acri, albuşul de ou fiert rămas şi tocat mărunt, frunzuliţe de pătrunjel verde.