Salată de post cu avocado
Pentru cei care ţin post în această perioadă am pregătit o reţetă de salată de post cu avocado. Aşa că intraţi în bucătărie, pregătiţi ustensilele şi haideţi să o pregătim împreună. Este foarte simplu și foarte hrănitor în același timp.
Avocado este un fruct-minune pe care nu ar trebui să-l excludem din dieta noastră şi pe care nutriţioniştii moderni îl apreciază pentru calităţile sale extraordinare. O salată de post cu avocado este ideală pentru această perioadă din an.
Salată de post cu avocado: INGREDIENTE
Iată de ce ingrediente este nevoie pentru prepararea rețetei de salată de post cu avocado:
- un avocado
- o roşie
- o lămâie, de la care vom folosi doar sucul
- un căţel de usturoi sau un vârf de linguriţă de pudră de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare după gust
Salată de post cu avocado: MOD DE PREPARARE
Timpul de preparare pentru salată de post cu avocado este de doar cinci minute. După ce am cumpărat avocado, îl tăiem de-a lungul în jumătate. Luăm o linguriţă şi scobim miezul, pe care îl punem într-o farfurie mai adâncă. Cu o furculita pasăm puţin pulpa de avocado.
Pentru o salată de post cu avocado, cel mai bine ar fi să alegeţi unul moale şi copt. Dacă îl luaţi din magazin mai tare lăsaţi-l vreo 2 zile la temperatura camerei şi se coace. Nu încercaţi să o pasaţi cu blenderul pentru că îşi va schimba din gust. Roşia se spală şi se taie cubuleţe mici şi se adaugă la pasta de avocado.
Paşii următorii pentru salată de post cu avocado. Adăugăm cele două linguri de ulei de măsline. Apoi zeama de lămâie (4 linguri) usturoiul pisat, şi sarea după gust. Amestecăm toate ingredientele şi preparatul nostru e gata. Reţeta este extrem de simplă şi gustoasă.
Îl punem într-un bol de servit şi îl putem savura cu felii de legume sau pâine prăjită. Nu faceţi o cantitate prea mare, pentru că acest preparat este bun proaspăt. Ingredientele folosite ajung pentru trei porţii. O Salată de post cu avocado este ideală pentru micul-dejun în familie sau pentru un prânz sănătos.