VIDEO Sarmale de post. Rețeta Annei Lesko, explicată pas cu pas

Cine a spus că e nevoie de carne, în sarmale, pentru ca acestea să fie gustoase? În perioada postului sau pur și simplu pentru o masă mai ușoară, sarmalele cu umplutură din legume sunt o idee fantastică pentru prânz. Anna Lesko, una dintre cele mai pricepute vedete în bucătărie, ne arată cum prepară sarmale de post.

Așa arată sarmalele de post făcute de Anna Lesko
Așa arată sarmalele de post făcute de Anna Lesko

Pentru sarmalele de post ai nevoie de câteva ingrediente simple, pe care de obicei le ai și în casă sau care se găsesc în cea mai apropiată piață. Gospodinele care au pus varză la murat au scăpat de grija principală. Anna Lesko a publicat pe contul ei de Youtube un video explicativ, așa că nu ai cum să dai greș cu acest preparat. Solista a gătit sarmalele de post și în cadrul emisiunii "Vorbește lumea", de la PRO TV, acolo unde are o rubrică despre gastronomie.

Ingrediente pentru sarmale de post

Pentru sarmalele de post ai nevoie de o varză murată sau proaspătă, după preferințe, 350 grame orez, 4-5 morcovi, 3-4 cepe, 2 dovlecei, 2 legături de mărar, 2 legături de pătrunjel, 1 litru de suc de roșii, sare și piper. Și de îndemânare pentru a le împacheta frumos. 

Mod de preparare

Orezul l-am spălat în 5-6 ape, apoi am turnat apă fiartă peste el. Avem nevoie de varză, pe care am opărit-o 10 minute, nu mai mult, de ceapă, de morcovi, de dovlecei și de verdeață (toate tocate mărunt). Legumele le tragem un pic de tot în tigaie. Am adăugat toate legumele din tigaie în orez, iar la final am pus foarte multă verdeață. Se umplu foile de varză, se împachetează și se pun în oală. Adăugăm bulion de casă și un pic de apă. Acestea sunt sarmalele mele de post. Poftă bună!", explică Anna Lesko, în rețeta video de pe canalul ei de Youtube.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net