Ciocolată de casă cu zahăr de cocos. Rețeta Andreei Bănică

Ciocolata de casă este un desert fără cusur, ieftin, ușor de preparat, din ingrediente naturale și care satisface toate gusturile. Andreea Bănică și-a amintit de celebra ei rețetă de ciocolată de casă, pe care a publicat-o și pe Youtube, și pe care a refăcut-o, zilele trecute, pentru familia ei.

Andreea Bănică, expertă în ciocolată de casă. Captură Youtube
Andreea Bănică, expertă în ciocolată de casă. Captură Youtube

Andreea Bănică (43 de ani) se filmează adesea în bucătărie, unde gătește pentru cei doi copii, Sofia (12 ani și jumătate) și Noah (5 ani), pentru Lucian Mitrea, soțul ei, dar și pentru fanii virtuali, care îi pun tot felul de întrebări și îi cer tot felul de rețete. Zilele trecute, solista, care a devenit și influencer, și-a amintit de celebra ei rețetă de ciocolată de casă, cu zahăr din cocos, pe care a și urcat-o pe Youtube. A reluat rețeta și a primit numai aprecieri pe rețelele sociale. 

Ciocolată de casă, rețeta Andreei Bănică

Voiam să vă spun că am ars eu pâinea prăjită, dar la ciocolată de casă sunt AS. Trebuie să o încercați și voi”, a scris Andreea Bănică pe Instagram, publicând și rețeta, în care prima oară uitase să adauge untul. Așadar, atenție la toate ingredientele!  

Ingrediente:  250 grame zahăr de cocos, 500 grame lapte praf, 150 ml apă, 100 grame unt cu 85% grasime, 1 linguriță pudră scorțișoară, 1-2 fiole esență de rom sau vanilie, cacao cât cuprinde, până ajunge la culoarea dorită. După gust, se pot adăuga: nuci, stafide. Zahărul de cocos este extras din nectarul florilor de cocos. Este nerafinat, iar o linguriță linguriță de zahăr de cocos are, în medie, 18-20 de calorii. Se găsește în toate magazinele naturiste și costă aproximativ 25 de lei 500 de grame.

Mod de preparare: Puneți zahărul la topit, într-o oală în care adăugați și apa, pentru o obține un sirop de consistență potrivită. Adăugați untul, amestecând continuu, apoi opriți focul și continuați să turnați restul ingredientelor. În rețeta video, se vede că Andreea Bănică folosește mixerul pentru a încorpora cantitățile. Se toarnă compoziția în tavă și se așteaptă să se întărească. “Sunt oameni care o gătesc în alt mod, o gătesc tare, pun tot felul de ingrediente în ea, mie îmi place să fie cât mai simplă, moale, să se întindă”, a povestit Andreea Bănică.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamana 16 23 ianuarie jpg
paste spaghetti fiert istock jpg
image png
image png
AD 4nXeo9jrJn5Qh6yTfO dFHKzS637Jq6nwhUISLQ2OQHr8q ATeM wTRu bxCQYh09ETUGL O1xH 0gpLf2I68Nad7Ds2TMTDEuQkqUHk5CooYrfG7MuK3RfL0O9VQ0NROxMSh4zlYIPn VbpfMljjOtE
horoscop jpg
intuitie jpg
5 sfaturi esențiale pentru a economisi energie cu aparatul de aer condiționat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net