Secretul pentru cea mai bună ciorbă de pui. Detaliul care face diferența, așa va ieși mai gustoasă ca niciodată

Ultima actualizare:

Ciorba de pui este un preparat tradițional românesc, ideal pentru orice masă a zilei. Această rețetă nu doar că este gustoasă, dar este și ușor de preparat. Toată familia se va aduna în jurul mesei și va savura cu plăcere preparatul acesta dacă vei respecta acest sfat important! Detaliul care face diferența, așa va ieși mai gustoasă ca niciodată!

Detaliul care face diferența, așa va ieși mai gustoastă ca niciodată
Detaliul care face diferența, așa va ieși mai gustoastă ca niciodată

Secretul pentru cea mai bună ciorbă de pui

Unul dintre cele mai esențiale sfaturi pentru prepararea ciorbei de pui este să folosești carne de pui cu piele și os, nu fileuri de piept de pui. Părțile ideale pentru o ciorbă de pui delicioasă sunt aripile, gâtul, spinarea și ghearele (cunoscut sub numele de tacâm de pui), capul și oasele pieptului sau ale pulpelor. Desigur, un pui sau o găină de țară va adăuga o savoare distinctă ciorbei, însă timpul de fierbere va fi diferit. Chiar și organele de pui, cum ar fi pipotele și inimile, se potrivesc perfect în această ciorbă simplă, așa că nu ezita să le adaugi dacă le ai la dispoziție.

Pentru a prepara ciorba de pui, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Carne de pui cu piele și os: aripi, gât, spinare, gheare, cap, oasele pieptului sau ale pulpelor (aproximativ 1 kg).

Legume proaspete: 2 morcovi, 1 ceapă mare, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 țelină mică, 2 cartofi, 1 ardei gras, 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de leuștean, sare, piper, foi de dafin, suc de roșii sau bulion - 200 ml, smântână și ou (opțional) pentru dres ciorba, oțet sau zeamă de lămâie: pentru acrit ciorba.

Mod de preparare

Începe prin a spăla bine carnea de pui. Pune carnea într-o oală mare cu aproximativ 3 litri de apă rece și adaugă un praf de sare. Fierbe la foc mediu și îndepărtează spuma care se formează la suprafață cu o spumieră.

Curăță și toacă mărunt legumele: morcovii, ceapa, rădăcina de pătrunjel, țelina, cartofii și ardeiul gras. Adaugă legumele în oală după ce carnea a fiert aproximativ 30 de minute și continuă fierberea la foc mediu. Adaugă foi de dafin, piper și, dacă este necesar, mai pune sare după gust. Lasă ciorba să fiarbă până când legumele și carnea sunt bine gătite, aproximativ 20-30 de minute. Când carnea și legumele sunt fierte, adaugă sucul de roșii sau bulionul și lasă să mai fiarbă câteva minute pentru a se combina aromele.

Pentru a acri ciorba, adaugă oțet sau zeamă de lămâie după gust. Dacă dorești să dregi ciorba, bate un ou cu smântână și adaugă treptat în ciorbă, amestecând continuu pentru a evita coagularea oului. La sfârșit, adaugă verdețurile tocate mărunt: pătrunjelul și leușteanul. Acestea vor da un gust proaspăt și aromat ciorbei.

Ciorba de pui se servește fierbinte, cu pâine proaspătă sau mămăligă. Poți adăuga smântână suplimentară direct în farfurie, după preferințe. Pentru un plus de aromă, presară deasupra pătrunjel proaspăt tocat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ce fel de bijuterii sa porti daca ai alergie la aur sau argint jpg
varza murata FOTO Shutterstock
par alb istock jpg
horoscop jpg
Horoscop - dragoste - zodii FOTO Shutterstock
baba ghanoush1 jpg
horoscop octombrie png
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net