Secretul pentru cea mai bună ciorbă de văcuță cu legume. Ingredientul care îi dă un gust aparte
Ciorba de văcuță se numără printre cele mai îndrăgite ciorbe din meniul românilor. Dacă nu ai mai gătit până acum acest fel de mâncare, probabil că te întrebi care sunt secretele de preparare ale acestei rețete gustoase. Ei bine, iată cum să prepari cea mai gustoasă cioarbă de văcuță cu legume cu un ingredient secret.
Ciorba de văcuță este un preparat extrem de îndrăgit, dar și sănătos - având în vedere că acest tip de carne are o mulțime de beneficii pentru sănătate - pe care majoritatea gospodinelor știu să îl pregătească. Cum faci o ciorbă de văcuță cu legume perfectă.
Ingrediente
Vei avea nevoie de:
- 600 grame de carne de vită (coastă);
- 2 morcovi;
- 1 ţelină mică;
- 2 ardei gogoşar;
- 1 ceapă;
- 2 cartofi;
- 150 gr pastă de tomate;
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt sau leuştean;
- sare;
- piper după gust.
Pentru servire: smântână, lămâie sau oţet de mere.
Mod de preparare
Pentru a obține o ciorbă de văcuță cu gust apetisant și textură fragedă, este esențial să alegem o carne de văcuță proaspătă și de calitate. O carne proaspătă se va simți fermă la atingere și va avea o culoare roșie-violet intensă.
Acum că ai toate ingredientele la îndemână, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.Se spală și se curăță morcovii, ţelina, ardeiul, ceapa, cartofii, apoi se taie în cubulețe. Carnea se spală, se porţionează şi se pune la fiert în 3-4 l apă cu sare. În timpul fierberii se spumează. În momentul în care carnea s-a fiert pe jumătate, se adaugă adăugăm legumele, mai puţin cartofii şi se lasă la fiert, acoperită la foc mic. Carnea se scoate într-un bol, se lasă câteva momente să se răcescă, se îndepărtează oasele şi se taie în cuburi. Apoi se introduce din nou în ciorbă.
Cu 10 min înainte de a lua ciorbă de pe foc se adaugă pastă de tomate şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Când este gata, adăugați pătrunjel tocat mărunt sau leuștean. Adăugați sare și piper după gust. Poftă bună!