Secretul pentru cea mai bună ciorbă de văcuță cu legume. Ingredientul care îi dă un gust aparte

Ciorba de văcuță se numără printre cele mai îndrăgite ciorbe din meniul românilor. Dacă nu ai mai gătit până acum acest fel de mâncare, probabil că te întrebi care sunt secretele de preparare ale acestei rețete gustoase. Ei bine, iată cum să prepari cea mai gustoasă cioarbă de văcuță cu legume cu un ingredient secret.

Secretul pentru cea mai bună ciorbă de văcuță cu legume / foto: captură video
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de văcuță cu legume / foto: captură video

Ciorba de văcuță este un preparat extrem de îndrăgit, dar și sănătos - având în vedere că acest tip de carne are o mulțime de beneficii pentru sănătate - pe care majoritatea gospodinelor știu să îl pregătească. Cum faci o ciorbă de văcuță cu legume perfectă.

Ingrediente

Vei avea nevoie de:

- 600 grame de carne de vită (coastă);

- 2 morcovi;

- 1 ţelină mică;

- 2 ardei gogoşar;

- 1 ceapă;

- 2 cartofi;

- 150 gr pastă de tomate;

- 1 legătură de pătrunjel proaspăt sau leuştean;

- sare;

- piper după gust.

Pentru servire: smântână, lămâie sau oţet de mere.

Mod de preparare

Pentru a obține o ciorbă de văcuță cu gust apetisant și textură fragedă, este esențial să alegem o carne de văcuță proaspătă și de calitate. O carne proaspătă se va simți fermă la atingere și va avea o culoare roșie-violet intensă.

Acum că ai toate ingredientele la îndemână, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.Se spală și se curăță morcovii, ţelina, ardeiul, ceapa, cartofii, apoi se taie în cubulețe. Carnea se spală, se porţionează şi se pune la fiert în 3-4 l apă cu sare. În timpul fierberii se spumează. În momentul în care carnea s-a fiert pe jumătate, se adaugă adăugăm legumele, mai puţin cartofii şi se lasă la fiert, acoperită la foc mic. Carnea se scoate într-un bol, se lasă câteva momente să se răcescă, se îndepărtează oasele şi se taie în cuburi. Apoi se introduce din nou în ciorbă.

Cu 10 min înainte de a lua ciorbă de pe foc se adaugă pastă de tomate şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Când este gata, adăugați pătrunjel tocat mărunt sau leuștean. Adăugați sare și piper după gust. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
image
actualitate.net
image
actualitate.net