Animalul a cărei carne o „bate” pe cea a somonului sălbatic. Este de 10 ori mai bună

Gastronomia românească este o comoară ascunsă, iar unul dintre secretele sale cel mai bine păstrate este carnea de bibilică. Această pasăre, crescând în gospodăriile din mediul rural, este mai puțin cunoscută în farfuriile românilor, dar apreciată la nivel mondial pentru gustul său unic și beneficiile pentru sănătate. Specialiștii afirmă că este de 10 ori mai bună decât somonul sălbatic și oferă numeroase avantaje nutriționale.

Mâncare cu carne de bibilică. Foto: arhiva.
Mâncare cu carne de bibilică. Foto: arhiva.

Bibilica: o pasăre mică, dar are calități numeroase

Bibilica, mai mică decât o găină, își atrage atenția prin coloritul gri pestriț și sunetele stridente pe care le emite. Cu toate acestea, ceea ce o face remarcabilă este carnea sa delicioasă și sănătoasă. Cu toate că se crește ușor și este un ajutor de neprețuit în grădină, carnea de bibilică din România este predominant exportată, lăsându-i pe străini să se bucure de savoarea ei unică.

O delicatesă la îndemâna tuturor

Cu toate că prețul la carcasă poate fi destul de ridicat, consumul de bibilică aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Carnea sa este considerată o delicatesă în multe bucătării internaționale datorită conținutului său scăzut de colesterol și grăsimi. Bogată în acizi grași nesaturați esențiali, vitamine (precum B6, E și B12) și minerale (cum ar fi magneziul, calciul și fierul), bibilica promovează sănătatea cardiovasculară, funcționarea sistemului nervos și dezvoltarea musculaturii.

Un gust unic, o pregătire simplă

Carnea de bibilică are un gust delicat, asemănător cu cel al cărnii de vânat, dar mai subtil. Este ușor de pregătit, fiind potrivită pentru grătar, cuptor sau tigaie, este delicioasă în diferite mâncăruri cu cartofi, dovleci, ardei. Fiind o sursă excelentă de proteine, bibilica este un aliment apreciat în dietele echilibrate și sănătoase.

Un pas mic pentru consumatori, un salt mare pentru gastronomie

Cu toate că poate fi mai puțin cunoscută în România, bibilica este o alegere culinară demnă de atenție. Gustul său inconfundabil și beneficiile pentru sănătate o plasează în fruntea preparatelor culinare de calitate. Încurajarea consumului de bibilică poate fi nu doar un pas mic pentru consumatori, ci și un salt mare pentru gastronomia românească către recunoașterea globală și aprecierea meritată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
Kiwi, foto shutterstock jpg
liceu foto mediafax jpeg
solstitiul de vara ce inseamna solstitiu jpeg
pensie jpg
bani multi pensie jpg
Luna capsunilor jpeg
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
butoaie vin pivnita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net