Şniţel de pui pe lipie cu zuchinni – Dogaru Aura
Ultima actualizare:
Ingrediente
- un piept de pui
- 5 ouă
- 1 zuchinni
- făină
- lapte (o cană)
- sare
- condimente
- ulei pentru prăjit
Preparare
Zuchinnii se curată, se dau pe răzătoare, se storc de zeamă şi se amestecă cu două ouă bătute, lapte, făină, condimente şi sare. Compoziţia este ca o smântână mai groasă. Din această compoziţie se prepară lipiile, care se prăjesc într-o tigaie grill cu puţin ulei încins. Pieptul de pui se taie fâşii, care se bat bine, se condimentează şi se pudrează cu sare, apoi se dau prin făină, apoi printr-un strat de ouă bătute şi se prăjesc în puţin ulei încins. Eu le prăjesc dintr-o tigaie grill, în care pun doar puţin ulei. Când sunt gata se servesc alături de legume de sezon, roşii, castraveţi, opţional ardei iuţi. Poftă bună!