Sufleu de conopidă cu mărar - Alina Bogdan
Ingrediente: 900 g conopidă, 3 ouă, 400 ml lapte, 3 linguri de făină, 60 g unt, 400 g telemea oaie, 200 g şuncă ţărănească, pesmet.
Mod de preparare: Într-un vas se pune la fiert apă şi o cantitate mai mare de sare pentru a fi absorbidă de conopidă. Se desface conopida în bucheţele mici, se spală şi se pune la fiert în apa clocotită timp de 15 minute. Se scurge conopida şi se lasă la răcit.
Se topeşte untul şi se adaugă făina amestecând bine. Se dă focul mic şi se adaugă laptele mixând repede astfel încât să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă telemeaua rasă, se amestecă bine şi se lasă să se răcească.
Între timp se bat albuşurile spumă tare.Când s-a răcit amestecul se adaugă gălbenuşurile pe rând unul câte unul mixând după fiecare în parte. Apoi se adaugă albuşurile bătute spumă amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus (nu folosiţi mixerul!).
La final se adaugă mărar tocat mărunt.
Se taie şunca ţărănească fâşiuţe de mărime medie.
Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se aşează bucheţelele de conopidă, se presară şunculiţa şi se toarnă compoziţia de lapte şi brânză.
Se dă la cuptor la 180 grade timp de 30-40 minute până se formează o crustă rumenă, frumoasă.
Poftă bună!