Supă cremă de dovlecei – Tincuţa Bădescu
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 5 dovlecei
- 3 morcovi potriviţi
- 2 cepe
- 3 cartofi
- sare, piper după gust
- 1 roşie
PREPARARE
Se curaţă toate legumele (cine doreşte poate lasă dovleceii şi cu coajă), apoi se pun la fiert mai întâi ceapă cu morcovul, după care se adaugă dovleceii şi cartofii.
Când sunt fierte, se scurg de apă, se potrivesc după gust cu sare şi piper, apoi se foloseşte blenderul pentru a obţine o cremă foarte fină. Se poate ajusta consistenţa cu câte puţină apă în care au fiert legumele. Roşia se taie cubuleţe şi se adaugă peste supa cremă pusă în farfurie.
Eu am făcut şi crutoane de pâine şi am mai adăugat peste supă câteva bucăţele de chorizo rumenit puţin în tigaie. Poftă bună!