Supă de perişoare - Rada Octavian
Ingrediente: 1 ceapă mare, 2 morcovi, 2 cartofi, câteva bucheţele de conopidă, 2 pumni mici de orez, 3 linguri de ulei, borş magic cu verdeţuri (pentru acreală) de la Delikat, puţină sare sau delikat, frunze de pătrunjel şi mărar verde (opţional).
Perişoare: 200 g carne tocată de porc (sau amestec cu vită), 3 linguri griş, 2 gălbenuşuri.
Mod de preparare:
Într-o oală de 5 litri se căleşte ceapa şi morcovii tăiaţi cubuleţe cu puţină sare apoi adaugi conopida ruptă în bucheţele mici şi 4-5 litri apă, iar când dă în clocot pui şi cartofii tăiaţi în cubuleţe.
Între timp pregăteşti perişoarele amestecând carnea tocată cu grişul şi gălbenuşurile şi formezi perişoarele. Le pui aşezate pe o farfurie până când le bagi la fiert.
Când legumele s-au fiert pe jumătate pui perişoarele şi orezul şi le laşi la fiert circa 8-10 minute.
Spre sfârşit condimentezi cu delikat şi borş magic cu verdeţuri. Iei oala de pe foc şi adaugi verdeţurile (pătrunjel şi mărar verde).
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!