Tartă cu fructe de pădure – Daniela Andrei
Ne sunt necesare următoarele ingrediente:
Pentru blat: • 500 g făină albă de grâu • linguriţă cu bicarbonat • 25 g drojdie uscată • 50 g unt sărat • Două ouă mari • 2 linguri cu zahăr • 50 ml apă rece Pentru umplut: • 100 g fructe de pădure (proaspete sau congelate): afine, coacăze, mure şi zmeură • 100 gr fructe cocktail: ananas, piersici, struguri albi • 2 linguri (pline) cu brânză proaspăţă de vaci • 2 linguri cu smântână • 100 g iaurt cremos • 1 ou mare Pentru uns: • 20 ml apă • O lingură cu miere de albine
Mod de preparare
Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu foarte groasă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (Opţional se poate păstra o bucată de aluat pentru a fi întinsă deasupra în fâşii sau decupată, după preferinţe) Peste aceasta se pun fructele , iar deasupra lor se adaugă brânza proaspată amestecată cu oul, iaurtul şi smântăna. Se întind apoi fâşii de aluat, împletite ori suprapuse, ce se ung cu un sirop din apa şi miere de albine. Se da tava la cuptor la 170 de grade pentru 50-60 de minute. După răcire se poate presăra zahăr pudră. Poftă bună!