Tartă cu fructe proaspete: Felicia Vanea
Aluat:
225 g făină
150 g unt
75 g zahăr brun
1 albuş
Umplutură:
1 plic budincă de vanilie
500 ml lapte
jumătăţi piersici decojite din compot
feliuţe de mere
câteva cireşe
1 plic Tort Gelee transparent
Mod de preparare
Zahărul se mixează cu untul, apoi se pune făină, frământăm bine, apoi se adaugă albuşul pentru a ieşi un aluat omogen. Aluatul îl învelim în folie alimentară şi îl dăm la frigider 30 de minute. Ungem cu unt o formă de tarta. Întindem aluatul, îl punem în formă şi mai lăsăm 30 minute la frigider. Coacem, apoi 30 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil. Budincă o preparam, conform instrucţiunilor de pe plic. Turnam budincă caldă peste aluatu şi lăsăm să se răcească. Este bine să fie lăsată la frigider, peste noapte, fără fructe. A doua zi o ornăm cu feliuţe de mere, feliuţe de nectarine şi cireşe proaspete, peste care turnăm uşor gelul transparent, pentru o susţinere mai bună a fructelor. Mai lăsăm la frigider 1-2 ore.