Tartă cu roşii- Angheluţă Elena
Ultima actualizare:
Ingrediente: 5 roşii, 2 ouă, 100 g caşcaval, 250 g smântână, piper, sare,cimbru. Pentru aluat: 120 g unt rece, 150 g făină, 2 linguri cu apă rece.
Mod de preparare: Făina se cerne cu un praf de sare. Adăugăm untul tăiat cubuleţe şi frământăm uşor. Spre final adăugăm şi apă în compoziţie, o fraământăm şi o punem într-o folie, la frigider pentru 30 minute.
Separat, bate ouăle cu un praf de sare, cimbru și piper. Încorporează smântâna și cașcavalul dat pe răzătoare.
Între timp întindem aluatul în tava unsă cu un pic de unt şi tapetată cu făină, turnăm compoziţia peste aluat apoi adăugăm roşiile tăiate.
Lăsăm la cuptor aproximativ 30 de minute.