Ți-e poftă de un desert apetisant? Prepară negresă cu înghețată!
Ingrediente:
Pentru negresă: 400 g ciocolată menaj, 100 g unt, 100 g făină, 200 g zahăr, 3 ouă, ½ linguriţă praf de copt, un vârf de cuţit de sare, câteva picături esenţă vanilie
Pentru îngheţată: 3 ouă, 100 g fistic nesărat, 80 g zahăr, 1 linguriţă coajă rasă, lămâie, 80 ml zeamă lămâie, 1 cutie frişcă lichidă, 1 fiolă esenţă fistic
Pentru sos: 1 cană smântână pentru frişcă, 350 g ciocolată menaj
Pentru decor: fructe de sezon
Mod de preparare:
Pentru negresă topeşti la bain-marie ciocolata cu untul, amestecând uşor. Baţi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata topită, făina amestecată cu praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie.
Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată. Tava trebuie să fie suficient de mare pentru ca grosimea compoziţiei să fie de 1 cm şi astfel să se coacă uniform. Coci prăjitura aproximativ 40 minute.