Tort cu frişcă şi fructe - Adriana Rada
Ingrediente: Blat: 10 ouă, 10 linguri făină, 10 linguri zahăr, 1 lămâie (zeama şi coaja), 1 linguriţă bicarbonat alimentar, 5 linguri ulei.
Crema: 1 plic praf budincă de vanilie, 300 ml lapte, 5 linguri zahăr, 1 margarină (unt).
Decor: 500 ml frişcă lichidă, 3 portocale, 4 kiwi, 1 ciorchine strugure, 2 plicuri gelatină transparentă.
Mod de preparare:
Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu 5 linguri zahăr, iar gălbenuşurile se mixează cu celelalte 5 linguri de zahăr până devine o cremă spumoasă.
Se amestecă albuşurile cu gălbenuşurile, coaja de la lămâie, bicarbonatul dizolvat în zeama de la lămâie şi făină.
La urmă se pune uleiul. Totul se amestecă cu lingură de lemn de sus în jos ca să nu se lase albuşurile şi să fie blatul pufos.
Compoziţia se pune în forma de tort unsă cu ulei. Se coace la foc potrivit timp de 30-35de minute.
După coacere se lasă la răcit în formă încă 5 minute apoi se scoate din formă.
Pentru cremă:
Se pune laptele la fiert cu zahărul iar când fierbe laptele se adaugă praful de budincă.
Se amestecă până se îngroaşă. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu margarina (untul).
Blatul răcit se taie în 3 (trei) părţi şi se umple cu crema de budincă.
Frişca se bate bine, îmbraci tortul cu frişcă, îl ornezi cu fructe (după imaginaţie şi preferinţe) şi pui peste fructe gelatina transparentă (conform instrucţiunilor de pe ambalaj).
Eu am tăiat portocala în felii subţiri şi am format trandafiri, feliile le-am lipit între ele cu puţină frişcă.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!